Home
Wij over onszelf
Het bestuur
Nieuws
Evenementen
Spook- griezeltocht
Lid worden
Fotoalbum
Slideshow

19 april

Paaseierengooien

 

Spectaculair Pasen.

20 april is er weer het beroemde eierengooien


Aanvang 13.30 uur!


Eierenzoeken voor basisschoolkinderen en jonger

Aanvang 10.30 uur

 

Alles bij het dorpshuis aan de Altenaweg

 

17 maart

Jaarvergadering is weer geweest.

Tijdens deze goed gevulde avond zijn alle zaken van het jaar 2013 weer besproken. Verder is Hendrik Timmer na 12 jaar gestopt als bestuurslid.

Na 21.00 uur heeft het nieuwe bestuur van de Stichting Dorpshuis Altena openheid van zaken gedaan over hun eerste jaar.

28 jan

OBS ALTENA gaat na 86 jaar sluiten

Heel erg spijtig voor het dorp Altena is de mededeling die we hebben gekregen van de directie van de school, dat de OBS Altena zijn deuren aan het eind van dit schooljaar gaat sluiten.

Reden is het geringe aantal leerlingen die zich voor het schooljaar 2014/2015 aan hadden gemeld.

Het zal een groot gemis zijn voor het Dorp.

1 nov

PUBQUIZ

Vrijdag 15 november vindt in het Dorpshuis voor de tweede maal  de PUBQUIZ plaats. Een leuke, leerzame, maar vooral gezellige avond voor iedereen.

Aanvang 21.00 uur. Zaal open 20.30 uur.

Geef je op in groepen van max 6 personen of individueel (je wordt dan ingedeeld)

Dit kan bij Mike Vlietstra. tel: 06-12254354

30 okt

Voice of Altena

Vrijdag 18 oktober heeft "the voice of Altena" weer plaatsgevonden.

Met maar liefst 15 acts was het weer een geweldig succes.

Winnaar dit jaar werd Tom Steenbergen

27 okt

Radiostilte

We zijn er een tijdje tussen uit geweest. Niet omdat we niets te doen hadden, juist het tegendeel.

Er is veel gebeurt de afgelopen tijd. De voetbalweek heeft weer plaatsgevonden, de vakantie zat er tussen en er is samen met het nieuwe bestuur van het Dorpshuis en vrijwilligers in het dorpshuis veel werk verricht. Het dorpshuis is binnen van een ander kleurtje voorzien. Er zit nu een nieuwe verwarming in. Tevens hebben we veel vrijwilligerswerk gedaan om alle evenementen door te kunnen laten gaan.

De draad is dus allemaal weer positief opgepakt. De najaarsactiviteiten zijn inmiddels weer begonnen.

Nu dus werken naar Sinterklaas en Kerst toe.

23 sept

Rodermarktparade

Altena wint wederom de Rodermarktparade

Met de wagen "Alles is Liefde" heeft Altena de eerste plaats behaald bij de Rodermarktparade.

De tweede plaats was voor Peize en derde werd Nietap.

7 mei

17,18 en 19 mei

Feestweekend in Altena.

Met ondermeer: puzzeltocht  met de auto, fietstocht, spellen voor kinderen, livemuziek op zaterdagavond en natuurlijk de kermis.

Kom allemaal even een kijkje nemen.

2 mei

Werkzaamheden Altenaweg

De altenaweg is wat betreft de aansluitingen naar de huizen eindelijk  klaar.

Maar onze (Belangenvereniging) bezorgdheid over de rest van de werkzaamheden was er nog wel steeds. Daarom contact gezocht met Mark Smit van de gemeente Noordeveld over hoe nu verder. Dit ook met het oog op de afsluitng van de N372 bij Peize in de zomer. Wij zijn bang dat er dan veel sluipverkeer door Altena zal gaan. En als de Altenaweg dan nog open ligt wegens herstrating en vervangen riool, vragen wij ons af hoe dit allemaal goed gaat verlopen.

Antwoord van de heer Smit in samenspraak met de man die over de wegwerkzaamheden in Altena gaat was, dat de werkzaamheden aan de Altenaweg over ongeveer 3 weken zullen beginnen (3 weken na 2 mei). Wat betreft de omleiding van de N372, zullen er borden komen bij de rotonde in Peize dat er alleen bestemmingsverkeer naar Altena kan. 

Tevens hebben we aangegeven dat we het absurd vinden dat de mensen aan de Altenaweg zo lang in de rotzooi zitten.

31 maart

Hierbij de uitslagen van het befaamde eierengooien in Altena 2013
-------------------------------------------------------------------------------
Jeugd:

Bij de jeugd veel deelnemers (28 koppels) en een zeer spannende wedstrijd. Vooral om de eerste en tweede prijs, waarbij de kampioenen van 2012 , nu ook weer met de mooiste prijs naar huis gingen.

1e Prijs: Evelien Mensies en Amber Mulder (25 meter)
2e Prijs: Daan Mulder en Wilt Vlietstra
3e Prijs: Risanne Kuiper en Evelien Mensies

Volwassenen:

Bij de volwassenen en oudere jeugd ook weer een zeer spannende wedstrijd. Toevallig waren hier ook 28 koppels die meededen aan de afvalrace. Een grote groep deelnemers kon t/m 25 meter mee komen, maar toen moesten er velen afhaken. Uiteindelijk leverde het onderstaand resultaat op.

1e Prijs: Evert Mensinga en Hendrik Timmer (30 meter)
2e Prijs: Jurian Kuyper en Lammert Kuiper
3e Prijs: Bernard Lansink en Klaas Jan v/d Ploeg

Vervolgens werd er ook nog volgens traditie gegooid voor een nieuw record.
Waar het jaren niet lukte, gingen er nu gelijk maar even 2 records aan.  En dan ook nog eens 2 maal binnen 5 minuten. Niet alleen het Altenees record, maar ook gelijk maar even het officieus Drenths record. Waarschijnlijk waren de omstandigheden voor goede prestaties perfect. Hele lage temperaturen (rond de 2 graden), een hoog drukgebied en lichte tegenwind.  Hoe het ook zij, eerst waren het Bernard en Klaas Jan die met een worp van maar liefst 42.77 meter het oude record aan diggelen gooiden. Niet veel later verpulverden Klaas Jan van der Ploeg en Lammert Kuiper het nieuwe record door 43.52 meter te gooien.
Al met al weer een zeer geslaagde traditie.

Foto`s zullen waarschijnlijk spoedig binnenrollen.
Belangenvereniging Buurtschap Altena31 maart

30 maart

De eerste twee toneelavonden zijn voorbij voor toneelclub Altena.

Het waren twee succesvolle, gezellige avonden. Aankomende week zijn er op 5 en 6 april nog twee uitverkochte avonden. Mochten er nog mensen zijn die zaterdag 6 april nog willen kijken, Mike Vlietstra heeft nog 4 kaarten beschikbaar voor de liefhebber.

22 maart

Eieren gooien

Zondag 31 maart is er weer het jaarlijkse spectaculaire eieren gooien!

Aanvang 14.00 uur

Doe mee met een vriend, vriendin, partner of klasgenoot. Wie weet gooien jullie een nieuw Drenths record. En anders zien we je graag als toesshouwer aan de vijverstraat in Altena.

15 maart

Al ruim 340 kaarten verkocht voor de toneelavonden.

Op 23 en 30 maart, 5 en 6 april geeft de toneelvereniging Altena haar jaarlijkse uitvoeringen.

Mocht u nog zin hebben in een avondje vermaak. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor zaterdag 23 maart en vrijdag 5 april. De overige avonden zijn uitverkocht.

27 februari

Jaarvergadering en uitleg over het dorpshuis

Een drukbezochte jaarvergadering. Aanleiding waarschijnlijk de gebeurtenissen rond het dorpshuis. De Belangenvereniging Buurtschap Altena behandelde eerst haar agenda van de jaarvergadering.

Hierna werd er uitleg gegeven over de gang van zaken rond het dorpshuis. De volgende punten werden allemaal behandeld in een powerpointpresentatie door het nieuwe bestuur: De aanleiding, het financiele plaatje, het nieuwe beleidsplan, het nieuwe bestuur, hoe door in de toekomst en de oude munten. Wat wel duidelijk is geworden, is dat de constructie die er was tussen het oude bestuur en de beheerder, samen met de hoge kosten aan vaste lasten, het dorpshuis bijna de kop gekost heeft.

2013 wordt een overlevingsjaar, waarin er  met vrijwilligers gewerkt gaat worden. Het bestuur probeert de onkosten naar beneden te krijgen, ondermeer door de verwarmingsinstallatie te proberen te vervangen.

Ook zal er meer beroep worden gedaan op inwoners en vrijwilligers om te zorgen dat het dorpshuis, dat er staat voor en door de gemeenschap, ook te behouden voor de gemeenschap en iedereen die er gebruik van wil maken.

Het nieuwe bestuur, de Belangenvereniging en ook vele aanwezigen zijn hier toch wel positief over. Met elkaar moet het gewoon gaan lukken.

16 februari

Geslaagd carnavalsfeestje voor de kinderen.

Ook dit jaar organiseerde de Belangenvereniging voor de kinderen van de basisschool een carnavalsfeest. Zo`n kleine 30 kinderen, in verschillende creaties namen hieraan deel. De muziek was super geregeld met DJ Stefan en ook clown Bassie deed weer van zich spreken.

1 februari 2013

Dagblad van het Noorden

Maandag 21 januari 2013 

16 januari 2013

Een beetje onrustig in Altena

Het jaar 2013 is al weer een aantal dagen oud. In die tijd is de Belangenvereniging reeds druk bezig geweest. Niet met de leukste dingen, want er waren nogal wat strubbelingen in het dorp. Het betrof hier voornamelijk wat verschil van mening rond het dorpshuis. Dit leidde eind december 2012 tot het aftreden van het bestuur van de stichting Dorpshuis Altena en de beheerders van het dorpshuis (de fam Hofman).

Om te voorkomen dat het dorpshuis dicht zou gaan en bewoners en verenigingen nergens meer terecht konden, heeft de Belangenvereniging de gang van zaken in het dorpshuis na goed overleg met de oude bestuursleden van de stichting, per 1 januari 2013 tijdelijk overgenomen.

In de afgelopen dagen is de Belangenvereniging ook op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden voor de Stichting Dorpshuis Altena. Die zijn inmiddels gevonden. Zij zullen de komende weken rustig de tijd krijgen om alle zaken te gaan bekijken en een nieuw beleidsplan gaan schrijven.  Zij willen, dat het dorpshuis ook in de toekomst nog lang voor de inwoners van Altena en gebruikers zal kunnen zijn. 

Het belangrijkste is dat het dorpshuis gewoon open is voor iedereen en dat u hier terecht kunt als dat wilt.

Als u gebruik wilt maken van het dorpshuis kunt u tijdelijk contact opnemen met Gerda Vijfschaft. Telnr: 050-5034186 of 06-20651973

Zie ook onderstaande brief

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Altena 07-01-2013 

Beste inwoners van Altena,

Allereerst willen wij u een voorspoedig 2013 wensen.

Middels deze brief willen wij proberen aan alle speculaties en “wilde” geruchten een einde te maken en u deelgenoot maken over wat er op dit moment heeft gespeeld en gaat spelen rond het dorpshuis in Altena.

Zoals u mogelijk reeds heeft vernomen zijn er wat strubbelingen geweest tussen verschillende partijen in het dorp. Eind december 2012 heeft dit geleidt tot het stoppen van de beheerders van het dorpshuis (fam Hofman) en het aftreden van het bestuur van de “Stichting Dorpshuis Altena”.

Om te voorkomen dat dit mogelijk het einde zou gaan betekenen van “ons dorpshuis” hebben wij als Belangenvereniging, na overleg met het voormalige stichtingsbestuur, de taak op ons genomen de nog lopende zaken tijdelijk af te handelen.

 Verder zijn wij op zoek gegaan naar mensen die toe zouden willen treden tot een nieuw te vormen stichtingsbestuur. Ons streven is om een bestuur te vormen waarin alle vaste gebruikers en verenigingen samen toe gaan werken naar één doel.

Dit doel zal zijn:

Het in stand houden en exploiteren van het dorpshuis ten behoeve van een verantwoorde ontplooiing van het verenigingsleven, voor bewoners van Altena en andere gebruikers.

In de komende weken zal er meer duidelijkheid komen over hoe alles zich verder zal gaan ontwikkelen.

We willen de nieuwe bestuursleden eerst  tijd en ruimte geven om tot een goed en gedegen beleidsplan te komen. We vragen in die tussentijd uw begrip voor deze situatie.

We hopen in ieder geval, u op deze wijze eerst voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Met vriendelijke groet,

Belangenvereniging Buurtschap Altena

Ps. Alle lopende zaken en eventuele nieuwe activiteiten kunnen in de tussentijd gewoon doorgang vinden.

Voor nieuwe aanvragen kunt u tijdelijk contact opnemen met Gerda Vijfschaft. Tel: 06-20651973 of 050-5034186

www.buurtschap-altena.nl

14 januari

Werkzaamheden aan Altenaweg liggen stil.

Door de invallende kou liggen de werkzaamheden aan de Altenaweg zoals menigeen al heeft gezien tijdelijk stil

23 November

Binnenkort in Altena op de woensdagmiddag

Dansles voor kinderen van de basisschool.

Voor meer informatie kunt u zich melden bij Marian Sesselaar tel. 050-5035884

17 november

Pubquiz enorm succes

De 1e Pubquiz in Altena was een succes. ongeveer 50 personen lieten hun hersenen kraken om de makkelijke, soms moeilijke, en af en toe niet  te weten vragen te beantwoorden. Er kwamen leuke, leerzame, grappige en natuurlijk ook de "Ach oh ja" vragen aan bod. Met een powerpoint presentatie konden de deelnemers mee doen aan de 8 ronden, met ieder een ander thema. Een aantal waren: Geschiedenis, Muziek, Sport, Natuur en Aardrijkskunde enz enz.

Al met al iets voor een vervolg.

10 november

De halfjaarlijkse wijkschouw is weer geweest.

Samen met vertegenwoordigers van gemeente Noordenveld, Woonborg, stichting WiN, wijkbeheer gemeente Noordenveld en de wijkagent hebben we met een aantal bestuursleden rond de tafel gezeten en zijn we in Altena rond geweest. We  hebben een aantal zaken die er spelen in Altena deze middag besproken en hebben ook gekeken naar eventuele oplossingen en of aanpak..

Punten die de revue gepasseerd zijn waren ondermeer:

* Onrust in Altena bij ouders en kinderen vanwege het feit dat er kinderen lastig gevallen zijn.

* Vreemd gedrag, met onbekende auto`s en personen.

* Hangjeugd in tunneltje

* Schoonhouden vijver.

* Gevaarlijke situatie bij visplateau bij vijver.

* Schoonhouden- schoonmaken van sloten in Altena.

* Wat zijn schouwsloten en waar liggen ze?

* Kappen populieren Kleiweg.

* Aanpak Altenaweg en ijverstraat

* Aanpak N372

* Bruggetje naar Tolnersbos

* Aanpak Tolnersbos 

* Voetbalveld (schoonmaken sloten, tegelplateau, drainage en terugplaatsen doeltjes)

* Vrijhouden van de stoepen in Altena

* Rotzooi aan de Lieverseweg / Grote Velddijk

* Eventueel plaatsen lichtmast bij Scharenhulsedijk 11

* Parkeerbeleid in Altena

* Enz enz

Heeft u ook punten die we mee moeten nemen voor de halfjaarlijkse wijkschouw in en rond Altena, geef ze dan door aan een van onze bestuursleden.

Tevens een punt van de wijkagent.

Ziet u iets verdachts in en rond Altena, of gewoon ergens anders. Geeft het a.u.b. door aan de politie. U tips zullen in vertrouwen worden behandeld . Vaak geven mensen niets door omdat ze denken dat het niets is. Achteraf had het toch wel iets kunnen zijn.

3 oktober 2012

N372

Tijdens de inloop bijeenkomst in Cafe`Ensing in Peize, werd het bestuur van de Belangenvereniging Buurtschap Altena medegedeeld dat de werkzaamheden op 15 oktober zouden gaan beginnen.

3 dagen later lezen we op de site "ditispeize.nl"dat het pas volgend jaar en dus 2013 zal gaan worden.

"Hebben we iets gemist als bestuur?"

Wordt vervolgd!!!!!!!!!!!!!!!

september 2012

Er is inmiddels een aanvang gemaakt in het verbeteren van de Vijverstraat. Dit zal enige tijd wat ongemak geven voor aanwonenden.

Altena wint wederom de Rodermarktparade.

Vele maanden en in totaal honderden uren arbeid bracht wederom een prachtig resultaat.

augustus 2012

De vakanties zijn weer in volle gang en hierdoor is het lekker rustig in Altena.

11 juli

Voetbalweek Altena

We zijn weer begonnen.

De eerste dag leverde gelijk al 37 goals op. Veel publiek, leuke sfeer. Wat wil je nog meer.

De rest van de week is er nog veel te zien. vanmiddag springkussens, wedstrijdjes en spelletjes.

1 juli

Programma en indeling voetbalweek is bekend.

Zie "evenementen".

27 juni

Inloopbijeenkomst druk bezocht.

De inloopbijeenkomst over de aansluitingen van de N372 met Driebergensedijk / Scharenhulsedijk op 26 juni trok veel belangstellenden in het dorpshuis. Hier konden tekeningen worden bekeken en op- en aanmerkingen worden gemaakt aan vertegenwoordigers van gemeente en provincie.

4 juni

Bericht van de gemeente

26 juni is er weer een inloopbijeenkomst over de Aansluiting met de N372.

Start renovatie Altenaweg is nu gelijk na de bouwvak. 

Aan de Altenaweg wordt ook een gedeelte riool vervangen. Er wordt rekening mee gehouden, dat de Rodermarktwagen in Roden kan komen. 

1 juni

Gesprekken met andere instanties en ook gemeente

Begin juni hebben bestuursleden van de Belangenvereniging Altena met diverse instanties gesprekken. Ondermeer over de uitslag van de enquete "leefbaarheidsonderzoek", die is gehouden onder inwoners van de gemeente Noordenveld. Verder over de aansluiting N372 met de scharenhulsedijk. Onderhoud Altenaweg en wanneer dat nu eindelijk gaat plaatsvinden. Er is hier na onderzoek gebleken dat er toch ook wat gebreken aan het riool waren.

31 mei

Gesprekken met gemeente

Eind mei is er een delegatie van de gemeente in Altena geweest, die samen met een aantal bestuursleden van de Belangenvereniging een wijkschouw hebben uitgevoerd. Ze zijn Altena rond geweest om samen te kijken naar knelpunten, aandachtspunten, de groenvoorziening enz enz in Altena.

Het voetpad rond het dorpshuis is inmiddels aangepakt. Er komt ter voorkoming van eventueel overlast van " hangjongeren" geen bankje weer op het hoekje kleiweg/wandelpaadje richting het bosje. Het bankje tegenover het dorpshuis is iets verzet en voorzien van afvalbak. Sportveld is aangepakt, maar nog niet naar tevredenheid van het bestuur. Te hobbelig!

20 april

Sportveldje (deel 2)

Zoals iedereen al heeft kunnen zien is het sportveld achter de school flink aangepakt. Loonbedrijf van der Berg heeft eerst alles over de kop gehaald, vervolgens de grond weer geegaliseerd en hierna alles ingezaaid.

Nu wachten tot het zaad gekiempt heeft en dan zal men het nog rollen, zodat er weer een perfect veldje komt te liggen. Nu maar hopen dat we een gunstig voorjaar krijgen, zodat er tijdens de voetbalweek een mooie graszode te bewonderen valt.

 

Wijziging datum 30e voetbalweek!

Deze wordt om het gras op het sportveld wat tijd te gunnen om te groeien gehuoden van:

10 t/m 13 juli.

08 april

Gebroeders Albert en Bert Kruijer winnaars eierengooien 2012.

 

 

Het was droog, met af en toe een verradelijk zonnetje in het gezicht van de vangers in Altena tijdens het eierengooien.

Bij de oudere jeugd en volwassenen werden dus Albert en Bert 1e.

Tweede werden Ronald en Lammert en derde waren uiteindelijk Lammert en Marcel.

Bij de jeugd waren het de dames Amber en Evelien die met de hoofdprijs naar huis gingen. Tweede werden Michael en Jurjen en het brons was voor Bas en Mark.

 

 

      

 

 

 

                                     

     

 

2 april

Sportveldje

Deze week gaat de gemeente bezig om het sportveldje in Altena weer wat beter begaanbaar te maken voor de voetballers en overige sporters. Hierdoor zijn de doeltjes al vast verwijderd. Hou ook na de renovatie rekening met het feit dat het gras even tijd nodig heeft om zich te herstellen. Voor de kinderen betekent dit wel, dat als ze met het voetbaltoernooi een goed veld willen hebben, ze even geen gebruik kunnen maken van het sportveldje achter de school.

We hopen op begrip van de inwoners voor het korte overlast.

19 februari

Zeer geslaagde carnavalsavond in het dorpshuis.

foto: ditispeize.nl

Waar we voor het grote carnaval beneden de grote rivieren moeten zijn, was het in Altena beneden het Peizerdiepie ook echt CARNAVAL. Een echte DJ en Clown Bassie brachten de stemming er goed in.

Zo rond 21.00 uur gingen de feestgangers, moe maar voldaan weer naar huis.

16 februari

14 februari heeft de inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het dorpshuis. Gelukkig waren er vele belangstellenden aanwezig. Vooral bewoners van de Altenaweg. Ze konden inzien wat voor plannen er waren, wat betreft de aanstaande renovatie van de Altenaweg en Vijverstraat. Bewoners konden hier ook hun mening geven over het conceptplan. Het geheel verliep in een uitermate ontspannen sfeer.

Foto:ditispeize.nl

3 februari

Eindelijk WINTER!

Voor de jeugd geweldig. Voor de eendjes bij de vijver wat minder. Zie foto`s. 

 

     

  

 

 

 

 

     

   

      

 

 

 

 

     

   

 

 

26 januari

Vorige week is ons door de beleidsmedewerker van de gemeente Noordenveld medegedeeld dat de Altenaweg en de Vijverstraat dit jaar nog aangepakt en opgeknapt gaan worden. De planning is zelfs voor de bouwvakvakantie!

Tevens worden er voorzieningen getroffen om de snelheid op, vooral de Altenaweg naar beneden te krijgen. Dit door de vele klachten die hier over binnengekomen zijn.

Heeft u zelf ideeën over hoe de invulling hiervan in zijn werk moet gaan, neem dan contact op met een van de bestuursleden van de Belangenvereniging. Dan kunnen we de opmerkingen en ideeën meenemen naar de gemeente.

 

Het project over de aansluiting van de Driebergensedijk met de Roderweg ligt op dit moment stil in verband met andere prioriteiten bij de provincie Drenthe.

8 januari 2012

Tot op heden zijn er ruim 1500 formulieren ingeleverd over de leefbaarheid in de gemeente Noordenveld.

Het aantal uit Altena is bij ons nog niet bekend, maar vul deze zo veel mogelijk in alstublieft. Dan wordt er meer bekend wat leeft en speelt in Altena.

8 december 

Barometer leefbaarheid van start in dorpen

Afgelopen week is bij een groot aantal inwoners van Noordenveld een envelop in de bus gevallen met een vragenlijst over leefbaarheid. De gemeente Noordenveld laat in beeld brengen hoe inwoners van de gemeente oordelen over de leefbaarheid van hun dorp. De enquête wordt gehouden in alle dorpen en buurtschappen van de gemeente.

Vragenlijst

Voor het ‘meten’ van de leefbaarheid zijn afgelopen week ruim 6.000 enquêtes verspreid in alle dorpen van de gemeente. Dus ook in uw dorp. Bij de vragenlijst zit een retourenvelop, waarmee de vragenlijst gratis teruggestuurd kan worden.

In de enquête wordt gevraagd naar de tevredenheid met de eigen woonplaats, veiligheid en overlast, het gebruik van bepaalde voorzieningen, lidmaatschap van verenigingen, vrijwilligerswerk en burenhulp, de binding met de eigen woonplaats, enz. De gemeente hoopt dat veel inwoners willen meewerken. Want hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten zijn.

In januari volgend jaar moeten de ingevulde vragenlijsten terug zijn en dan gaan de onderzoekers van STAMM aan de slag. In april zijn de resultaten bekend.

Voor informatie: www.stamm.nl - barometer@stamm.nl

27 november

Intocht Sinterklaas

Sint is dit jaar ook weer in Altena geweest. Op een bakfiets en samen met 5 pieten, deed hij het dorpshuis in Altena aan. Bij de rondgang door het dorp nam hij ook nog even de tijd om 2 zieke kindertjes te voorzien van een cadeautje. In het dorpshuis bleken de pieten te staken. Dit omdat ze het veel te druk hadden. Na overleg met Sint en de hele zaal werd besloten om hulppieten te zoeken. Vele jonge kinderen boden zich aan. Ze moesten vervolgens wel een oefenbaan nemen, met allerlei opdrachten. Alle hulppieten slaagden en kregen hun pietendploma. De echte pieten waren hier erg blij mee en gingen weer gewoon aan het werk.

Eind goed al goed!

24 november

Speeltoestellen

Op woensdag 23 november is het grote speeltoestel bij het dorpshuis door de gemeente weggehaald. Reden hiervan is dat het toestel afgekeurd is. De volgende dag zijn ook de twee andere kleinere toestellen weggehaald. Deze waren nog niet afgekeurd, maar doordat de gemeente er toch was hebben ze dit gelijk maar meegenomen. Reden was, dat deze toestellen zowieso in 2012 zouden worden weggehaald. Dit alles is het resultaat van het "Speelbeleidsplan" van de gemeente Noordenveld. In dit plan is te lezen dat de toestellen niet zullen worden vervangen op deze plaats. Aan het Tichelwerk blijven de toestellen wel staan. De kinderen die willen spelen in de buurt van het dorpshuis kunnen gebruik maken van de nieuwe toestellen op het schoolplein! Aldus werknemer van de gemeente Noordenveld.

De Belangenvereniging is het met de gang van zaken NIET eens en staat hier dus ook niet achter.

3 november

OPROEP!

Nog een oproep aan alle bewoners aan de Altenaweg en Vijverstraat om voor 9 november een formulier in te leveren met daarop eventuele problemen, oplossingen en andere tips, klachten of vragen wat betreft de wegen aldaar na aanleiding van de brief die u huis aan huis heeft gekregen.

Formulier kunt u inleveren bij H Timmer Hooghaar 12 of M Lampe Vijverstraat 13B

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mail van de heer Boneschansker van de STAMM, aan de Belangenvereniging Buurtschap Altena

Barometer Leefbaarheid Noordenveld

De gemeente Noordenveld wil graag weten hoe de inwoners denken over de leefbaarheid in hun dorp. Daarom wordt de komende maanden een barometer leefbaarheid uitgevoerd in alle dorpen van de gemeente. De barometer geeft een beeld van hoe het in de dorpen en buurtschappen met leefbaarheid staat. De barometer leefbaarheid wordt uitgevoerd door STAMM CMO. Ruim 5.000 inwoners van Noordenveld krijgen begin december een enquête toegestuurd, met de vraag die in te vullen.

Waarom een barometer leefbaarheid?

Leefbaarheid staat enorm in de belangstelling, zeker tegen de achtergrond van ontwikkelingen als krimp en vergrijzing. Wat betekenen die ontwikkelingen voor voorzieningen in een dorp? En hoe prettig is het wonen in de dorpen? Leefbaarheid is afhankelijk van veel factoren. Het gaat om de aanwezigheid van voorzieningen, de bereikbaarheid, het verenigingsleven. Maar de tevredenheid van burgers met hun leefomgeving heeft ook te maken met het gevoel van veiligheid en vooral ook de sociale samenhang in een dorp.

Voor de gemeente levert de barometer informatie op voor diverse beleidsterreinen, zoals het accommodatiebeleid, de wmo, het woonplan, het ouderenbeleid en het vrijwilligersbeleid. De dorpen krijgen met de barometer inzicht in de ideeën en meningen van hun inwoners over leefbaarheid.

Wat is de barometer?

In de barometer wordt de stand van de leefbaarheid gemeten door een enquête onder bewoners. De enquête wordt aangevuld met gegevens over voorzieningen, verenigingen en het woonmilieu. Omdat het om een grote enquête gaat, is het in beginsel mogelijk van elk dorp in de gemeente afzonderlijk een beeld van de leefbaarheid te geven. De resultaten op dorpsniveau en op gemeenteniveau kunnen zo worden vergeleken. Dat maakt de aanpak bijzonder. Plaatselijke belangenverenigingen kunnen zo bijvoorbeeld kijken hoe de leefbaarheid in hun dorp wordt ervaren. Er kan bovendien worden vergeleken met andere gemeenten.

STAMM CMO - het kenniscentrum voor de sociale sector in Drenthe (en daarbuiten) – voert de barometer uit. De stichting Welzijn in Noordenveld (WiN) is betrokken bij de barometer, met name bij de benadering van een aantal dorpen.

Enquête

Voor het ‘meten’ van de leefbaarheid worden ruim 5.000 enquêtes verspreid in alle dorpen van de gemeente. In de enquête zijn vragen opgenomen over de tevredenheid met de eigen woonplaats, veiligheid en overlast, het gebruik van bepaalde voorzieningen, lidmaatschap van verenigingen, vrijwilligerswerk en burenhulp, veiligheid, de binding met de eigen woonplaats, enz.

Aan de inwoners (van 16 jaar en ouder) wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen. Het terug sturen gebeurt via een retourenvelop. De gemeente hopt dat veel inwoners willen helpen en de vragenlijst willen invullen.

Wanneer

De enquête loopt in december-januari. In januari volgend jaar moeten de ingevulde vragenlijsten terug zijn en dan gaan de onderzoekers van STAMM aan de slag. In april zijn de resultaten bekend. 

Voor informatie: www.stamm.nl

30 oktober

Bouwgroep Altena grote winnaar Rodermarktparade.

Na de 1e prijs voor buurten en verenigingen en de verlichtingsprijs, won Altena ook de publieksprijs! Dit wordt toch ervaren als de mooiste prijs om te winnen.

De winnaar werd zaterdagavond bekend gemaakt bij de officiele prijsuitreiking in de pompstee.

 

Uitzinnige vreugde bij de bouwers uit Altena.

Foto van Erik Brand

29 oktober

Zeer geslaagde playbackshow in de vorm van "The Voice Of Altena" in het Dorpshuis.

 

Laura Kolk werd uiteindelijk winnares met haar optreden van Kinderen voor Kinderen. Als tweede eindigde Nikita Faber die een bijna perfecte immitatie deed van Amy Winehouse. Derde werd Elvis, oftewel Beau Lampe.      

 

 

     

 

 

Alle deelnemers gingen naar huis met een cadeautje, omdat ze zo verschrikkelijk hun best hadden gedaan.        

 

 

                   

       

 

 

De winnares dolgelukkig na de prijsuitreiking

15 oktober

28 oktober aanstaande:

Playbackshow voor kinderen uit Altena en kinderen van leden van de belangenvereniging.

deelname t/m de basisschool. Gastoptreden mogelijk voor kinderen van klas 1 middelbare school.

Aanvang 19.00 uur

Dorpshuis Altena.

Opgave voor 26 oktober bij Gerda Vijfschaft of Marian Lampe.

20-september

Altena wint 1e prijs en verlichtingsprijs bij buurten en verenigingen tijdens Rodermaarktparade

 

 

    

   

 

 

 

                 

            

 

 

                                                    

 

 

26 augustus

3 september doet een groep inwoners uit Altena mee aan de meerkamp in het zwembad.

Misschien leuk om even te kijken. Aanvang 19.00 urr in het zwembad in Peize.

26 juni 

Het zit er weer op. En alles is ook alweer opgeruimd.

 

    

    

 

 

    

    

 

Dit jaar, 4 dagen voetbalplezier in Altena.

Precies 150 doelpunten werden er gescoord. In ieder geval doelpunten die telden. De kinderen, ouders, opa`s en oma`s spelers en speelsters hebben zich vermaakt en ook de organisatie is tevreden. Gelukkig waren er ondanks de vele ongetrainde deelnemers geen noemenswaardige blessures. Waarschijnlijk alleen veel spierpijn.

 

    

    

 

Bij deze wil de organisatie nogmaal iedereen bedanken voor de inzet en deelname. Ook vrijwilligers en alle sponsoren bedankt voor jullie bijdrage. Volgend jaar de 30e uitvoering. Wie weet zien we dan ook vele "oud"-deelnemers weer eens op het heilige gras in Altena. 

 

    

    

 

 

    

    

 

EindStanden:

groep 1,2,3                                                     groep 4 en 5                                          groepen 6, 7 en 8

AFC Ajax         6 p d: 8-5                             Manchester United    6 p d: 9-3         1  Bayern Munchen          7 p d: 18-12wns

FC Twente     0 p d: 5-8                              Barcelona                    0 p d: 3-9          2  Schalke `04                   7 p d: 15-19

                                                                                                                                          3  Borussia Dortmund     3 p d:  13-14


Dames                                                          Heren

De Banjer / Cor Tolhuis 6 p d: 5-1          1  Altena Lions         3 gesp: 7 p d: 10-6                                                                 

Schoolladies                   0 p d: 1-5         2  Buffalo Altena       3 gesp: 6 p d: 18-14

                                                                     3  SV Boerlaan          3 gesp: 3 p d: 13-14

                                                                     4  Kruijer & Kruijer   3 gesp: 1 p d: 7-14

23 juni

Veel goals, plezier en toeschouwers bij de 29e voetbalweek in Altena tot nu toe.

Geen 30 graden, maar gelukkig ook niet alleen maar regen tot nu toe. Goed voetbalweer dus en dat zie je aan de deelnemers. Veel inzet, strijd, maar bovenal sportiviteit.

De meesters en juffen kregen met 4-3 op de broek van de kinderen uit groep 8.

De veteranen kregen dit jaar weer eens klop van de spelers van het G-team van VEV. (dit team gaat volgend jaar spelen voor ONR Roden).

 

8 juni

Het programma en de indeling voor de voetbalweek is nu te lezen op de pagina "Evenementen".

Ook dit jaar zijn er top ploegen aanwezig als: Ajax, Twente, Manchester United, Schalke 04, Bayern Munchen enz enz.

 

Mede dank aan al onze sponsoren, en de hoofdsponsoren:

Kregel Schilders en de Rabobank

7 mei

Voetbalweek!

Opgave voor de voetbalweek is weer mogelijk.

Van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 juni vindt het dit jaar plaats. Ja, u leest het goed. 4 dagen in plaats van vijf.

De reden: Alleen maar om de organisatie iets te ontzien. Wel een vol programma in 4 dagen.

Zowel heren, dames alsmede kinderen kunnen zich voor 1 juni aanmelden.

Opgave bij Gerda 050-5034186 of Hendrik 050-5035757

2 mei

13 t/m 15 mei: KERMIS in Altena

15 mei: American sunday met muziek en prachtige voertuigen

25 april

Paaseieren zoeken.

Ruim 35 kinderen hebben lopen zoeken naar  paaseieren, die verstopt waren door de paashazen in het prachtige "Westerhofsbosje". Met dit schitterende weer was het geen moeite om het stukje te lopen. Na afloop kregen afgezien  de prijswinnaars ook alle andere deelnemers een prijs. 

 

   

     

 

 

   

     

 

 

 

   

     

 

 

 

   

     

 

 

 

   

     

 

 

      

 

 

 

    

    

 

18 April

EIERENGOOIEN gaat 2e Paasdag 25 april NIET door!!!!!!!!!

 

Eierenzoeken voor kinderen uit Altena en kinderen van leden die op de basisschool zitten, of bijna zitten gaat wel door!!!

Aanvang 10.30 uur.

18 April

Inloopmiddag over aansluitingen N372 goed bezocht.

Bij de inloopmiddag over de plannen van gemeente en provincie over de aansluitingen Driebergendijk, Scharenhulsedijk met de N372 zijn veel betrokken aanwonenden, inwoners van Altena en andere betrokkenen aanwezig geweest. In het Dorpshuis in Altena hadden vertegenwoordigers van gemeente en provincie hun plannen in kaart gebracht. Op kaart waren ondermeer tellingen van autoverkeer, ongelukken, nieuwe uitgewerkte plannen te zien.

Het plan dat op kaart was gebracht is : Afsluiting van de Scharenhulsedijk bij de N372 en het verbeteren van de situatie bij de Driebergendijk. Dit door een uitvoegstrook vanaf Peize naar de Driebergendijk. Verbreding toerit naar de N372 vanaf Altena en een veiliger oversteek voor fietsers.

Opmerkingen die gemaakt zijn tijdens deze bijeenkomst worden bekeken en uitgewerkt en vervolgens komt er binnenkort waarschijlijk meer duidelijkheid.

30 maart

 

     

 

Door een vuurtje te stoken hebben jongelui woensdagmiddag onbedoeld een bosbrandje veroorzaakt. In het Tolnersbosje in Altena gingen het vuur sneller door de kurkdroge ondergrond dan dat de jongens het konden doven. Een geluk bij een ongeluk waren ze zo verstandig om via 112 de brandweer te alarmeren. Nadat de vrijwilligers van de Peizer brandweer aanwezig waren konden die met een verlengde hogedrukstraal de vlammen aanvallen. Weinig wind voorkwam dat het vuur zich snel verspreide en daardoor beperkt bleef tot het open gedeelte en niet het bos introk. De schade bleef zo beperkt tot een vierhonderd vierkante meter.
De aan wezige agentes hebben een stevig gesprek met de erg geschrokken jongens gehad waarbij ze wel benadruk ten dat het goed van hun was dat ze het gemeld hadden. De brandweer die het perceel goed nat heeft ge spoten kon een uur na de uitruk terugkeren naar de kazerne.

(foto's Fred Wekema, tekst "Ditispeize.nl")

28 maart

LET OP!
"Inloopavond N372".
Lokatie: Dorpshuis Altena.
Datum: 18 April 2011
Tijd: 17.00 t/m 20.00 uur

6 maart

De  eerste carnavalsavond voor kinderen, sinds jaren, was een succes. De kinderen hebben zich enorm vermaakt in Hamaloeloe (zoals Altena heette met de Carnaval). Met een echte DJ en bassie de clown gingen ze helmaal uit hun bol.

 

 

  

  

 

 

 

 

  

 

 

                                          

 

2 maart 22.45 uur.

                                        

 

Provinciale Statenverkiezingen 2011 in Altena:

Opkomst 59%

Uitslag:

1 PVDA             25,5%

2 PVV                18,8%

3 VVD                17,4%

4 Groen Links  10,4%

5 SP                     8,4%

6 D`66                 7,8%

7 CDA                  4,4%

8 OPD                  2,6%

9 CU                     1,7%

9 SGP                   1,7%

11 50 Plus           0,6%

12 Solidara         0,3%

 

2 maart

De opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen lijkt goed te zijn in Altena. Rond 14.00 uur was er al een opkomst van ongeveer 30%. Daarmee lijkt de opkomst weer richting de ruim 60% te gaan.

 

7 februari

Hondenpoep - Niet op de stoep!!!!!

Denkt u even aan de kinderen en wandelaars als u uw hond uitlaat de volgende keer en laat uw hond zijn of haar boodschap ergens anders doen of ruim het even op a.u.b.

Alvast bedankt voor uw medewerking

----------------------------

2 februari

Aanmelden nieuwe leerlingen basisscholen gemeente Noordenveld

Inloopochtend Openbare basisschool Altena

Openbare Basisschool Altena
Website:
www.obsaltena.net
Open huis voor ouders en kinderen: dinsdag 8 februari 2011 van 10.00 tot 12.00 uur.

31 januari

Nieuws N372

Maandag 31 januari heeft de Belangenvereniging telefonisch contact gehad met Mark Smit van de gemeente Noordenveld over de vorderingen bij gemeente en provincie over de aansluitingen van de N372.

De heer Smit kon me mededelen dat het verwerken van de opmerkingen die er gemaakt waren bij de bijeenkomst in het Dorpshuis in Altena meer tijd kost dan men had verwacht.

Men hoopt nu dat er aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar een volgende bijeenkomst zal plaatsvinden.

Hij benadrukte ons nog eens, dat er nog helemaal geen besluiten zijn genomen. Dus ook niet over het eventueel wel of niet afsluiten van bepaalde straten!

24 januari

Sportvrouw en sportman Gemeente Noordenveld 2010 beiden uit Altena!

Op het sportgala van de gemeente Noordenveld dat werd gehouden in de Pompstee te Roden is Joanne Westerhof uit Altena gekozen tot sportvrouw 2010 van de gemeente Noordenveld. Joanne is actief in de dressuursport en won mede door haar enorme progressie in het afgelopen jaar .
Tot sportman van 2010 is Wolter van der Veen, ook uit Altena, gekozen. Wolter heeft zijn 'sporen' verdiend in de paarden mensport. Jarenlange dagelijkse training en tweevoudig Nederlandskampioen, maakten hem tot uiteindelijke winnaar. Tenslotte was er nog de oeuvreprijs. Deze werd gewonnen door de uit Peize afkomstige schaatscoach Gerard Kemkers.
Op de foto van Rene Buring de sportman en sport-
vrouw van 2010

 

20 januari

Nieuw voorlopige agenda is weer bekend!

Zie "Evenementen"

13 januari

De belangenvereniging heeft 18 januari weer een vergadering. Hier zal het jaarprogramma besproken worden, evenals de datum voor de jaarvergadering.

2 jan 2011

Altena beleefde een rustig oud en nieuw! Geen grote branden en vernielingen.

Klasse!

28 december

De winter houdt het wel vol zeg. Bevroren sloten, vijvers en kanalen. Alleen ligt er te veel sneeuw om het ijs echt sterk te laten worden om voor het eerst weer sinds 1997 een ELFSTEDENTOCHT te organiseren.

De kinderen hebben nog een kleine week vakantie en genieten van het weer buiten. Sleetje rijden, sneeuwpop maken enz enz.

 

21 december

Schaatswedstrijden voor de jeugd op de ijsbaan in Peize.

Zeer succesvol voor inwonertjes uit Altena  

 

    

Dylan Tolhuis 2e plaats (10tm 12 jaar)

 

        Dylan Tolhuis 2e plaats (10t/m 12 jaar jongens)               Nadja Veening 1e plaats ( 10 t/m 12 jaar meisjes)

 

 

  

 

   Patrick Timmer 1e plaats (10 t/m 12 jongens)             Noor Janssen (1e) en Joke Pleiter (2e plaats 5 t/m 7 jaar)

17 december

Nog steeds koud en winters vlak voor de kerstdagen.

 

    

 

 

 

16 december

Wist u dat er al enige tijd een wandelroute door Altena loopt?

Het Jacobspad.

Het pelgrimspad naar Santiago de Compostela

Al eeuwen lang lopen - en later ook fietsen - pelgrims vanuit Nederland naar Santiago de Compostela in Noord Spanje. De route die elk jaar vele tienduizenden mensen zuidwaarts voert is nu afgerond met de laatste schakel: het Jacobspad: van Uithuizen, bij de waddenzee in Groningen, dwars door Drenthe naar Hasselt in Overijssel, waar de route aansluit op de hoofdroute verder richting Spanje.

De route is aangegeven door bepaalde bebording.

 

 

 

 

 

Zie voor meer informatie: www.jacobspad.nl

6 december

Sinterklaas is weer naar Spanje. De rust is een beetje weder gekeerd. De dikste kou is ook uit de lucht. Wat blijft is een weertje dat nog niet weet wat het wil.

Het kan dus vriezen of dooien!

Het strijkboutgooien ging in verband met de weersomstandigheden niet door, maar hopenlijk komt het nog deze winter, want die is nog lang genoeg.

28 november

Wat een kou! En dat al in november.

 

 

      

     

Onze weerman kon de redactie vertellen dat het nog niet vaak zo koud is geweest rond deze tijd van het jaar in Altena.

 

Nachttemperaturen van ongeveer -9.

27 november

Sinterklaas is ook weer in Altena.

Met 4 pieten op een hele grote skelter en Sint in een prachtige open auto, hadden ze de weg uiteindelijk toch gevonden naar Altena. Even leek het er op dat sinterklaas Altena niet kon vinden. De nieuwe wegwijspiet was namelijk de weg in het besneeuwde koude landschap kwijt geraakt. Gelukkig voor iedereen in Altena, kwamen ze Bas in zijn mooie auto tegen en hij bracht het gezelschap netjes naar het dorpshuis.

21 november

Bouwgroep Altena behaald, na de 1e en EREprijs bij de Rodermarktparade 2010, ook de PUBLIEKSPRIJS!

Dit werd bekendgemaakt bij de prijsuitreiking in de Pompstee afgelopen zaterdagavond.

17 november

Zeer druk bezochte informatieavond over de aansluitingen op de N372 tussen Roden en Peize.

           

 

                                                                                      Foto : Ditispeize.nl

Ruim 130 personen namen de moeite om naar de informatiebijeenkomst te komen in het dorpshuis te Altena. De heer Koen (Provincie) en de heer Smit (gemeente) gaven uitleg over de situatie op dit stukje provinciale weg. Na de pauze konden de aanwezigen via het invullen van aangebrachte formulieren aangeven wat volgens de omwonenden het probleem was en konden ze eventuele oplossingen noteren. Het vervolg is dat deze formulieren worden geinventariseerd en meegenomen naar mogelijke oplossingen van de problemen (gevaarlijke situatie, doorstroming verkeer op N372, op- en afrit Driebergensedijk, sluipverkeer enz)

Medio januari zal er een vervolg komen op deze bijeenkomst.

 

15 november

Zeer geslaagde PLAYBACKSHOW 2010!

Maar liefst 21 acts waren er dit jaar bij de jaarlijkse playbackshow.

Een bomvolle zaal met fanatieke supporters moedigden de kinderen aan. Er was ontzettend hard geoefend en dat was ook te zien aan het resultaat.

 

        

 

 

De jury, met daarbij de special quest PINO uit Sesamstraat en een optreden van een van de deelnemers

Beau Lampe werd uiteindelijk winnaar met zijn optreden als Michael Jackson

 

 

        

 

 

 

 

        

 

 

8 november

Woensdagavond 17 november Dorpshuis Altena:

Informatiebijeenkomst over aansluitingen op weg Peize - Roden

20.00 uur

De N372 is de doorgaande weg tussen Peizermade - Peize - Roden en Leek. De provincie Drenthe wil de veiligheid op deze weg verbeteren. De maximumsnelheid is 80 km/u. In de weg zijn geen snelheidsremmers toegestaan. De provincie onderzoekt of ze op het wegvak Peize - Roden de drie zijwegen Moleneind, Driebergendijk en Scharenhulsedijk kan afsluiten. Na overleg met de betrokken bewoners is het ondertussen al zo ver, dat het de bedoeling is het Moleneind af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Er komt een landbouwsluis in de weg, zodat landbouwers er wel langs kunnen. Het gemeentebestuur moet het formele besluit hierover nog nemen. 

Onderzoeksfase

Het anders aansluiten of afsluiten van wegen is een ingrijpende maatregel. Zorgvuldig overleg met alle belanghebbenden is daarom zeer belangrijk. Daarbij gaat het om duidelijkheid over nut en noodzaak van de afsluiting en de gevolgen daarvan. Ook alternatieve ontsluitingen komen daarbij aan de orde. Provincie en gemeente willen hierover met alle belanghebbenden in gesprek. Op dit moment verkeert het project in een verkennende fase. Provincie en gemeente voeren gesprekken met belangenvereniging(en) en inventariseren de verschillende belangen en problemen. Er vinden verkeerstellingen plaats en de ongevallen die de politie registreert worden in kaart gebracht. Al deze informatie moet zorgen voor een juist beeld van de huidige situatie en draagt bij aan een goede besluitvorming over de te treffen maatregelen.

Informatieavond Altena

De gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe nodigen alle belanghebbenden uit voor een informatieavond op woensdag 17 november 2010 in het dorpshuis in Altena. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Na een inleiding door de provincie kunnen de aanwezigen hun mening geven. Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkkeling, team Verkeer en Vervoer, de heer F. Koen, tel. (0592) 365513 of f.koen@drenthe.nl

 

 

                    

           

 

 

      1 november

Een of andere grapjas meende het  zaterdagmiddag 30 oktober nodig te vinden om spullen mee te nemen uit het Sterrenbos, die niet van hem of haar waren.

NOG HEEL ERG BEDANKT!

Mocht je toch spijt krijgen, kun je de spullen altijd nog anoniem terugleggen bij het Dorpshuis in Altena.

Alvast bedankt.

31oktober

Geslaagde Horrortocht.

Ruim 90 deelnemers waagden de stap in het bos. Gelukkig keerde iedereen weer heelhuids terug.

18 oktober

 

 

   

   


 

Zaterdag 30 oktober

organiseert de Belangenvereniging Buurtschap Altena weer een verschrikkelijke:

HORROR-GRIEZELTOCHT!

Start: In het Dorpshuis

Aanvang: 19.30 uur

Kosten: € 10 (incl 1 cons en verrassing)

Geef je snel op, want vol is vol!

inl en opgave bij: Hendrik Timmer. 050-5035757 of 06-13496653

12 oktober

Playbackshow voor basisschoolkinderen uit Altena is verschoven naar vrijdag 12 november aanstaande

27 september

Altena winnaar RODERMARKTPARADE!

 

       

   

 

Tijdens de 46e editie van de Rodermarktparade behaalde de Bouwgroep Altena voor de derde maal op rij de eerste plaats. Tevens kreeg de groep de ERE prijs.

 

        

  

 

Met de creatie van "Het ei van Columbus" deed Altena voor de 6e maal mee. De schitterende wagen en het enorme Spaanse leger dat volgde maakten een geweldige indruk bij het publiek. Niet alleen door de overwinning, maar in het geheel was het met alle wagens en de enorme toeschouwersaantallen wederom een meer dan geslaagde editie.

8 september

7 september heeft een 2e "gesprek" plaatsgevonden tussen gemeente, provincie, afgevaardigden van de BBA, direct aanwonenden en bewoners van Langbroek/Hooghaar over de aansluiting van de N372. Door emotionele, stemverheffende toespraken van laatstgenoemden, was het voor mensen van de gemeente en provincie bijna onmogelijk om het een en ander uit te leggen. Velen waren in de veronderstelling dat er al van alles was beklonken, terwijl dit helemaal niet het geval was.

 Na de rumoerige bijeenkomst is afgesproken dat gemeente en provincie een concept gaan schrijven. Vervolgens komt er een openbare inloop-informatieavond en hier kunnen alle bewoners informatie vragen en ideeën aandragen.

28 augustus

De vakanties zitten er weer op. De basisschoolkinderen rennen weer op het schoolplein. Maandag of dinsdag is het ook voor de jeugd die naar het voortgezet onderwijs gaat weer raak.

Tevens wordt het nu ook weer snel eind september. Dus RODERMARKT tijd.

De wagen heeft alle hulp van iedereen uit Altena nodig. Kom gerust langs en help even een handje.

19 Juli

Iedereen een prettige zomervakantie toegewenst door het bestuur van de Belangenvereniging Buurtschap Altena.

18 Juli

7 September volgt een tweede gesprek met gemeente, provincie en direct aanwonenden over de aansluiting N372 (Roderweg).

In de tussentijd zal er 2 weken gemeten worden op de Driebergensedijk en de Scharenhulsedijk.

07 juli

Bestuur Belangenver Buurtschap Altena heeft gepraat met vertegenwoordigers van de Gemeente Noordenveld, Provincie Drenthe en een bestuurslid plaatselijk belang Lieveren over de aansluiting N372 (Roderweg) bij de Driebergensedijk en Scharenhulsedijk.

De gevaarlijke situatie en moeilijke oprit aldaar vraagt om nadere bestudering. 7 september volgt een tweede overleg.

27 juni

Prachtig schouwspel bij 1e Historisch Festival Peize.    

 

 

 

 

 

 

2 mooie dagen met schitterend weer en prachtige voertuigen zitten er weer op. Veel inwoners uit Altena hebben hun steentje bijgedragen aan dit 1e festival. Hiervoor nog hartelijk dank.    

                                                                         24 juni

Dinsdag 29 juni heeft een afvaardiging van het bestuur van de Belangenvereniging, samen met een delegatie uit Lieveren, een gesprek met de heer Smit (verkeerskundige van de gemeente Noordenveld) en mensen van de provincie. Onderwerp is de aansluiting vanuit Altena op de N372 (Roderweg).

Door het drukker worden van deze weg, wordt het steeds moeilijker en gevaarlijker om deze weg op te komen secu over te steken. Tevens gebeuren er vaker ongelukken.

18 juni

Aankomend weekend groot Historisch Festival in Peize met medewerking van veel inwoners uit Altena!

Uitslag Noordenveld vergeleken met landelijke percentages

Uitslag verkiezingen 9 juni 2010 Noordenveld - landelijk

13 juni

De 28e voetbalweek zit er weer op. 5 dagen gezelligheid, inzet en hard werken zijn voorbij. Tijdens de afsluitende vrijdag werd er nog lustig op los gescoord. Kampioen bij de dames werd het verrassende  Griekenland. Coach C v/d Veen was zelf niet bij de huldiging want ze had zelf verplichtingen in Griekenland. Bij de heren ging de titel naar Engeland onder bezielende leiding van Bert Kruijer. 

Na afloop was het nog lang gezellig onrustig in hartje Altena! 

Zaterdagochtend is het speelveld weer opgeruimd, evenals alle andere dingen.

Verder willen we nog even alle deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en sponsoren heel erg bedanken voor jullie steun, op wat voor manier ook!!

11 juni

Tijdens de finale avond van de jeugd waren er weer mooie en spannende wedstrijden te bewonderen. Bij de kleinsten ging Japan met de eer strijken. Bij de groepen 3/4 was Zuid-Korea oppermachtig. De groepen 5/6 maakten het zo spannend dat er penalties aan te pas moesten komen. Uiteindelijk won Ghana. Tenslotte won Engeland het overtuigend bij de groepen 7/8.

 

De Herenwedstrijd zat vol sensatie. De teller bleef na twee maal 20 minuten steken op 5-5. Hierdoor is er bij deze poule nog van alles mogelijk tijdens de slotavond.

10 juni

Na 3 dagen is het nog ontzettend spannend en gezellig bij de voetbalweek Altena. Er werd veel gescoord en woensdagavond waren er weer veel toeschouwers. Dinsdag werd er even een korte pauze ingelast vanwege de regen, maar vooral door het onweer. Voor het eerst in 15 jaar ongeveer, waren de Vetranen uit Altena onder leiding van Geert Kok, na strafschoppen sterker dan hun tegenstanders uit Leek.

 

   

Uitslagen 3e dag:

Leerkrachten  - Groep 8  2-4

G-Team Leek - Veteranen Altena. 6-6 (Veteranen wns)

Heren. Italie - Engeland 1-2 

                                             

9 juni

Uitslagen 2e dag:

Groepen 1 en 2. Nederland - Japan    2-8

Groepen 3 en 4. Nigeria - Zuid Korea   1-7

Heren. Italie - Denemarken                     3-2

8 juni

De eerste dag van de voetbalweek zit er weer op. Een gezellige, drukbezochte en sportieve avond waar de kinderen, dames en heren ontzettend hun best gedaan hebben. De regen in de ochtend zorgde voor een prachtige grasmat. De avond zelf was het lekker voetbalweer.

Uitslagen eerste dag:

Groepen 5 en 6. Australie - Ghana    1-3

Groepen 7 en 8.   Honduras - Chili    1-1

Dames.      Griekenland - Portugal    4-0

Heren.     Denemarken - Slowakije    4-1

4 juni

Maandag begint het.

28e voetbalweek!!!!!!!!!!

Heren van Novatec hebben het sportveld weer netjes in orde gemaakt voor de jaarlijkse voetbalweek. Het veldje ligt er strak bij en de slootkanten zijn netjes gemaaid.

De tent staat er al. De netten zijn weer netjes gemaakt achter de doelen.

Het weer is prachtig. Hopenlijk blijft dat ook nog even.

31 mei

Vandaag was een feestelijke dag voor de OBS Altena. De school is nu weer een "groene School".  Dit betekent dat de school voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de schoolinspectie.

 Op alle onderdelen behaalde de school een voldoende. Daarmee is het zelfs de enige school in de gemeente Noordenveld.

20 mei

Nog een paar weken en de 28e voetbalweek Altena gaat weer van start!

 8 mei

Na jaren wachten, vergaderen en overleg, is de vijver nu eindelijk netjes opgeknapt.

                                                                       

 In het weekend van de jaarlijkse kermis in Altena werd s`ochtends een viswedstrijd georganiseerd bij de fam Boerema. Ruim 50 vissen werden er gevangen en zelfs een heuse brasem van ongeveer 2 kilo. Winnaars werden bij de jeugd t/m 10 jaar: 1: Douwe Raap, 2: Michael Timmer en 3: Daan Mulder. Bij de oudere jeugd waren het: 1: Erwin Alberts, 2: Lieuwe Kruijer, 3: Patrick Timmer.

        

s` Middags werd de vijver feestelijk heropend door het te water laten van de gevangen vissen en de prijsuitreiking. De rest van het weekend zijn er nog van allerlei activiteiten.

   

22 April

De vijver is al mooi opgeknapt. Donderdag 22 april hebben medewerkers van Vos het laatste graszaad gezaaid. Nu maar afwachten tot het een mooi geheel gaat worden

  

De invoering van de 30/60 km zone is ook een feit.

       

14 April

De werkzaamheden aan de vijver vorderen gestaag. De oevers zijn klaar, het schelpenpaadje is klaar. Het graszaad is ingezaaid.

Nu het verzoek aan iedereen om het netjes te houden en geen rotzooi in de vijver te gooien, etc etc. 

8 April

* Het jongens schoolvoetbalteam Altena worden uiteindelijk 4e van de 6. De meiden werden helaas 7e van de 7.

Zij konden de topprestaties van de afgelopen 2 jaar(1e en 2e)  jammer genoeg niet evenaren.

4 April

 

* Eierenzoeken en vangen weer een enorm succes.

Ondanks het wat mindere weer was het eieren zoeken met 48 kinderen en het eierenvangen met meer dan 100 deelnemers ook dit jaar weer zeer geslaagd. Bij de jeugd waren het uiteindelijk de volgende koppels die in de prijzen vielen.

1e: Selwyn Slotegraaf en Yoran Cats
2e: Patrick Timmer en Kelvin Wekema
3e: Yoran Cats en Kelvin Wekema.

           
Bij de volwassenen was het dit jaar spannender dan ooit. De derde plaats ging naar het koppel:
Klaas-Jan v/d Ploeg en Mark Matter.

* De strijd tussen de uiteindelijke nummer 1 en 2 duurde lang, maar werd beslist door een geweldige worp en vang van Marcel Boon en Lammert Kuiper.

Uitslag:
1e: Lammert Kuiper en Marcel Boon ( 32,70 meter)
2e: Jan Westerhof en Michel Schenk (30,30 meter)
3e: KlaasJan v/d Ploeg en Mark Matter ( 27.35 meter)

Aan het eind van de wedstrijd konden de deelnemers nog een poging wagen om een recordafstand te verbeteren. Echter het moeilijke parcours, de tegenwind, en de bomen stonden een verbetering in de weg.
Het Altenees record van 37,20 meter staat dus nog steeds, evenals het wereldrecord van ruim 97 meter.

* s`Ochtends was er natuurlijk ook het eieren zoeken voor de jeugd t/m de basisschool. Ondanks het slechte weer waren hier ook nog 48 kinderen aan het zoeken.
Al met al weer een zeer geslaagde 1e Paasdag in Altena.

              

2 April

* De aannemer is t/m vrijdag 2 april druk bezig geweest aan de vijver. Door de gesteldheid van het terrein (erg nat) kan men op dit moment even niet verder. Over een week of twee, als het terrein tenminste droger is, gaat men verder met het aanbrengen van het paadje. Hierna gaat men de vissteiger plaatsen.

Dringend verzoek aan iedereen om het ook netjes te houden!!!

 

* De werkzaamheden aan de Vaartweg en Vijverstraat zijn zo goed als afgerond. Nu nog een oproep aan iedereen, om het nieuwe voetpad aan de Vaartweg bij de school NIET te gebruiken als parkeerplaats!

* De jaarlijkse verkeersquiz van Veilgverkeer Nederland afd Noordenveld heeft weer plaatsgevonden in het dorpshuis. Winnares individueel werd Ida Hartog uit Altena. Winnende ploeg werd "Altena 1" gevolgd door "Altena 2" en het team Noordenvelders werd 3e. Noemenswaardig was dat er evenals in Zevenhuizen, ook in Altena geen enkele deelnemer zou zijn geslaagd als het een officieel examen zou zijn geweest.                               

 

 * Bij de Openbare basisschool Altena zijn de jaarlijkse CITO-scores van de leerlingen van groep 8 bekend. De uitslagen waren zeer positief. ***        

 

*De 30 / 60 km zone in en om Altena zal nu dit voorjaar (2010)worden gerealiseerd.